2011 m. rugpjūčio 13 d., šeštadienis

Knyga „Maratono laukas“





Maratono laukas subėgo į knygą. Prieš porą dienų leidykla atsiuntė šūsnį autorinių egzempliorių. Sako, prekybos lentynose atsiras kitą savaitę, jei nesutrukdys mokyklinės mugės įkarštis.

Leidinys išėjo neplonas – 288 puslapių. Stambokas šriftas ypač pradžiugins amžiaus grupę nuo 60-ties, nors ir man jis gražiai dera su iliustracijomis ir išnašomis. Nebetilpo pavardžių rodyklė, o gaila – ten iš įvairių puslapių būtų pakliuvę ir Vidas Totilas, ir prof. Vytautas Landsbergis.

Autorecenzuoti nepradėsiu. Tik paaiškinsiu knygos santykį su šiuo tinklaraščiu. Toks pat pavadinimas, bet ne tas pats turinys. Net jau išnagrinėtos internetinėje versijoje temos atgimė spausdintame „Maratono lauke“ pataisytos ir praplėstos. Tinklaraščio įrašai – penkerius metus kurto leidinio juodraščiai. Svarsčiau juos ištrinti, kad nepainiotų skaitytojų, bet nutariau kol kas palikti. Kilus neaiškumams, reiktų tikėti knyga. Juodraštis telieka juodraščiu.

Žinoma, knygoje atsirado skyrių, kurių tinklaraštyje nė nebuvo, pavyzdžiui, „Du istoriniai dopingo skandalai“ arba „Bėgimas aplink Žemės ašį“. Pora epizodų persikėlė iš „Kelio į bazę“, užtat nusitiesė „Kelias iš bazės“.

Visiems padėjusiems išleisti šį veikalą tikiuosi padėkoti asmeniškai. Čia ir toliau rašinėsiu, kas šaus į galvą. Komentarais galime bendrauti.

Kai Visata plečiasi, Maratono laukas negali atsilikti.




21 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Šaunu! Laukėm laukėm ir sulaukėm. Kuri leidykla leidžia, kuriuose knygynuose ieškoti?

Anonimiškas rašė...

Bravo ! Kokia orientacinė kaina šios knygelės ? :)

Anonimiškas rašė...

Visada ypatingai žavi žmonės sugebantys, mylintys, atsidavę, entuzijastingai nuoširdūs tam, ką mėgstą, kuo gyveną. Gyvenimas tampa puikesis tai suprantant. Būtinai skaitysime.

Ignas Dilys (Staškevičius) rašė...

Leidžia leidykla "Metodika". Savo knygynų ji neturi. Žada, kad platins visur. Kaina - tarp 30 ir 40 litų, pačioje leidykloje (Odminių g.8, Vilniuje) - dar pigiau.

Martynas Špokas rašė...

Būtų šaunu, jei išleistumėte Kindle versiją.

Pegasas rašė...

Knygos "Maratono laukas" pristatymas! Rugsėjo 8 d. 18 val., Vilniaus Dižiajame Pegase, PC Akropolis, prieš pat Vilniaus maratono savaitgalį, vyks susitikimas su autoriumi, maratono bėgiku, verslininku Ignu Staškevičiumi.

Kviečiame pasinaudoti proga ir išgirsti patarimus bei asmenines patirtis kaip pasiruošti maratonui ir jį sėkmingai nubėgti.

Dinastija rašė...

Sveiki, p. Ignai, siuo metu veikiausiai ruosiates Vilniaus maratonui ir risate batu raistelius ;) Labai norejau pasiteirauti, ar Jusu nauja knyga nors siek tiek panasi i "Kelias i Baze" ? Na, turiu galvoje, kad ar ten rasome netik apie begima, bet ir apie Jusu, kaip verslininko, gyvenima, pamokymus, atsiminimus ir pasakojimus is aplankytu shaliu?

Kelias i Baze man buvo kaip vienas is didziausiu inspiracijos saltiniu, super motyvuojanti knyga. Tai lyg Richardo Bransono "Loosing my Virginity", tik Jusu knyga buvo daug artimesne Lietuviui.

Lauksiu Jusu atsako labai. Aciu! Sekmes visoses gyvenimo aplinkybese.

Ignas Dilys (Staškevičius) rašė...

Ačiū už gerus žodžius ir klausimą. Jį perfrazuočiau taip: ar Maratono laukas galėtų patikti bėgimu nesidominčiam žmogui? Norėčiau tikėtis, kad atsakymas yra teigiamas. Pravertus skyrius apie pulso ypatumus, hidraciją gliceroliu ir pasiruošimo maratonui per 99 dienas planą, knygoje lieka daug daugiau eseistinių pasvarstymų negu Kelyje į bazę. Ana knygelė buvo vaikų darželio, šita - bent ketvirtos klasės lygio.

Anonimiškas rašė...

Daug puikių įžvalgų, daug maratonininko patirties... Gaila, kad nepavyko išvengti autoriaus brukamos nuomonės Živilės atžvilgiu... Darė ji tai ar ne - ne mums ją teisti. Nemaloniai nuteikia šis prasiveržiantis, sakyčiau, nusivylimas. Visa kita - 10 balų.

Dainius

Anonimiškas rašė...

Puiki knyga, taip ir skatina iš karto autis sportbačius ir bėgti į parką :) Gal dar bus rengiamas susitikimas su autoriumi? Labai reikia autografo į knygos puslapį :)

Reda rašė...

Skaičiau knygyne šiek tiek knygelę, labai labai sudomino, pirksiu tikrai.. O gal kaip nors su autorio autohrafu būtų galima ją gauti? :)

Ignas Dilys (Staškevičius) rašė...

Pats knygos nepardavinėju, o pasirašyti dar niekam neatsisakiau :)

Artjom N. rašė...

Aciu autoriui. Puiki knygute, sukramciau per viena vakara, nuosirdus pasidalinimas asmeninemis patirtinimis, neipareigojanti kelione laike, ne veltui tai kas is sirdies visada geriausia :)
Perskaites knyga pasakiau sau tvirtai 2012 bus pirmas maratonas, kolkas nubegau tik 2 puseles.

Knygele dovanosiu 28/10 direktoriui gimtadienio proga, butu nuostabu jeigu autorius rastu laiko autografui.
P.S. esu Vilniuje.

Sebastian rašė...

Dėkui už nuotaikingą, įdomią ir naudingą knygą. Vakar kaip tik baigiau skaityti. Nusipirkau ją po to kai nusprendžiau padidinti ištvermę bėgiodamas ristele, dabar gi perskaitęs noriu jau kitais metais nubėgti savo pirmąjį gyvenimo maratoną, tikiuosi entuziazmas, ypač padidintas perskaičius knygą, neišblės ir jau kitąmet išbandysiu savo jėgas Vilniaus Maratone.

Inesa rašė...

Dziaugiuosi suradusi puikia programa treniruotems! Esu jau ne pirmos jaunystes, bet fizkultura man visuomet patiko. Nezinau, kaip daryti teisingai, visuomet be saiko varginau savo kuna ir sirdi. Sove i galva mintis paieskoti tu, kurie ismano, ir labai apsidziaugiau suradusi - aciu Ignui, aciu internetui.
Nuosirdziai - Inesa, Dublinas

Valdas rašė...

Laba, Ignai.. ar tikėtina sulaukti "tyrinėtojo" atsako "tyrinėtojui" į pasidalinimą per fb msngr..? Ačiū.. :)

Ignas Dilys (Staškevičius) rašė...

Tyrinėkim toliau

Valdas rašė...

Dėkui, Ignai! Tik pirmyn..

Valdas rašė...

.. o laukas atviras..

Smalsi žuvis rašė...

.. ir tikėjimas tik stiprėja, kad laikas tyrinėjime ir atradėjo Kelionėje, vienaip ar kitaip, anksčiau ar vėliau, (su)artina, (at)veria, (su)veda ir (ap)jungia.. laukus.. tyrinėtojus.. keliones.. link bendros Kelionės.. naMO.. hOMe..

.. keliaujam toliau.. laukais.. kur amžinybės ratu šoka raudonas kūnas » oranžinė story » geltonas veiksmas » žalias jausmas » žydras išsakymas » mėlyna įžvalga » violetinė reStory.. vėl į kūną, per-kūną, kūne.. šokti.. naujai.. kasdien.. kasmet.. iki pat kito didelio sprogimo.. kvantiniuose namuose..

Valdas Vėgėlė [curious fish] rašė...

https://t.ly/LYhY

.. laimėti - 100 m ..
.. patirti - 42 km ..
.. atrasti - 800 km .. ?!
.. sukurti - ...