2013 m. liepos 28 d., sekmadienis

Asta Liukaitytė: „Šiame filme bėgioja visi“


Sausio mėnesį kino teatruose išvysime ilgai lauktą režisieriaus Emilio Vėlyvio filmą „Redirected“. Pasaulio publikai šiuolaikinį lietuvišką kiną pristatysiančios juostos anonse dėmesį patraukia nuogas trumpai kirptas blondinas, lakstantis gatve su radiatoriumi rankose.

Prodiuserė Asta Liukaitytė sako, kad bėgioti filmavimo aikštelėje teko ne tik „radiatorių“ Džonį suvaidinusiam buvusiam Australijos olimpinės žolės riedulio rinktinės nariui Gil Darnell, bet ir garsiausiai filmo žvaigždei Vinnie Jones bei kitiems aktoriams.  

Ar rinkdamiesi aktorius tokiam dinamiškam filmui kreipėte dėmesį į jų fizinį pajėgumą?

Taip, visi jau paskaitę scenarijų suprato, kad bėgioti teks daug, bet vis tiek, per išankstinius bandymus, kiekvieno klausėme, ar ištemps.

Ištempė?

Žinai... per atranką visi sako, kad yra puikiai pasiruošę: ir bėga, ir joja, ir plaukia. O jau per pirmą pamainą pasirodė, kad vienas pagrindinių herojų, karalienės sargybinis, bėga kaip mergaitė parke. Po trijų dublių pavargo ir ėmė skųstis, sako: „Viskas, man per sunku, aš čia atlieku kaskadinius triukus...“ Mums buvo šokas. Pasimokėme, kitą kartą atrankoje neužteks klausinėti, reiks pamatyti, kaip žmogus bėga iš tikrųjų.

Daug lakstyti teko visiems, net Monikai Vaičiulytei. Ji prieš tai rimtai ruošėsi, ir viskas pavyko be problemų. Bėgo su aukštakulniais geriau už vyrus.

Britai reikalavo, kad aikštelėje turėtume aibes ledo maišelių. Per pertraukėles sėdėdavo apsikrovę ledais, net tie, kam judėti beveik nereikėjo. Tuo tarpu Gilas, kuriam teko lakstyti be jokių kūno spalvos apatinių nusitvėrus radiatorių, pasirodė puikiai ir niekuo nesiskundė.

Ar radiatorius buvo tikras?

Ne visai. Išsiliejome specialiai filmavimui, su tikru būtų buvę neįmanoma suvaidinti kaip reikiant.

Kur žvaigždės treniravosi būdamos Lietuvoje?

Gyveno Vilniaus „Crowne Plazoje“, o sporto salė ten tokia... Tai vienas iš prašymų buvo surasti sporto klubą, Susitariau ten šalia su „Royal Athletic“, kad įleistų. Žodžiui, eidavo sportuoti.

Apsiėjo be traumų?

Deja, ne – du pasitempė raiščius, o Artūrui Smolianinovui net įplyšo šlaunies raumuo. Paprastai bėgdamas ne taip pastatė koją ar ką... Paskutinę filmavimo dieną. Greitoji išvežė į ligoninę, ten kažką sutvarkė, parvežė. Bėgti jis nebegalėjo, bet filmuoti pabaigėm.

Keitėte scenarijų?

Nedaug, na užskaitėm, kad jau atbėgo, dabar – stovi, apsidairo... Filmuojant „Zero II“, kai amžiną atilsį V.Šapranauskas nusitraukė Achilo sausgyslę, gabenau į ligoninę jį. O atrodė, kiek ten to bėgimo... Paskui teko suktis: ir kojas dubliuoti, ir scenarijų taisyti. Juodai apsunkino ta trauma, nervas buvo visiems, ypač pačiam aktoriui. Gavom pamoką, kad reikia įspėti žmones, jei filmuojantis teks bėgioti, tegu iš anksto pasportuoja, prieš filmavimą pasitampo.


Ačiū, bus įdomu viską pamatyti ekrane. 

Komentarų nėra: