2017 m. vasario 27 d., pirmadienis

Knygų mugė gyva!


Knygų mugė – tai pareiga. Sekmadienio rytą vyrai juodais kostiumais dirba skindami kelią Seimo pirmininkui. Šis stabteli ties Sofoklio prekystaliais. „Gal norėtumėte ką nors pavartyti?“- siūlau. „Žinote, aš skaitau tik istorijos literatūrą“ – teisinasi politikas. „Yra manančiųjų, kad istorinė tiesa priklauso nuo biudžeto“ – sušnibždu pasilenkęs. Profesorius maloniai tyli.

Egidijus Vareikis įteikia savo knygą, išleistą angliškai. The Global Football. "Neblogą mačą rudenį sulošėt" - pagiriu. "Taigi. konservatoriai išmetė kaip alkoholiką, o valstiečiai priėmė kaip sveikuolį". Diplomatija.

Izraelis, žydų valstybė niekad nebuvo tokia stipri. „Ko jūs bijot to Putino?“ – klausia A.B.Yehoshua, kairysis mąstytojas iš Jeruzalės. „Dėl Ukrainos? Taigi ten rusų naujakuriai...“   

Valdas Adamkus apdairiai neatvyko pas nugaluoti jį nepasidrovėsiančią minią. Vytautas Landsbergis pamojavo trispalve ir paragino pasidžiaugti. Bus geriau. Jei netingėsime.

Šaulių sąjunga verbuoja savanorius. Eis šaudyti.

„Ten parašyta teisybė“, - sako Tomas Venclova, paklaustas apie Mūsiškius.

Saulių Šaltenį autografuoti knygų lydi Nijolė Oželytė. „Šitas romanas – daug geresnis už Žydų karalaitės dienoraštį“ – žada ji ir priduria: „Šiaip aš grožinės neskaitau, bet Basas ir laimingas – jėga“. „Jei neskaitote, kaip palyginate?“ – klausiu.

Kultūros ministrė skuba. Viena, be apsaugos. Susikaupusi, net niūroka. Jauna dar. „Кто весел, тот стар, a кто мрачен - тот юн“- dainavo BG.

Algis Mickūnas atvyko linksmas, su skrybėle. „Dažniausia tie, kurie sako jam „tu“ ir kreipiasi „Algi“, nėra skaitę jo tekstų“ – pastebi Arūnas Sverdiolas.  

„Kodėl prieš karą buvo tiek genialių rašytojų, o XX-o amžiaus antroje pusėje neatsirado nė vieno tokio?“ – klausia Moters Jeruzalėje autorius. Kodėl? Atsakymų apstu: žmonija žlunga; tekstų perteklius žudo kokybę; žmonės perprato vieni kitus ir nebeturi ko pasakyti. Ar kas paprieštaraus?

Rolandas Rastauskas: „Sjónas yra genijus. Jis – nerealus!” Tai patvirtindamas islandas Sjónas mero priėmime Rotušėje perskaito savo eilėraštį.

“Niekas taip neberašo apie muziką, kaip rašydavo RoRa“- sako Andrius Mamontovas.

Jo su Ramūnu Karbauskiu įsteigtas labdaros fondas dalija vaikiškas knygeles dykai. Švieskime vaikus.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

„...
Izraelis, žydų valstybė niekad nebuvo tokia stipri. „Ko jūs bijot to Putino?“ – klausia A.B.Yehoshua, kairysis mąstytojas iš Jeruzalės. „Dėl Ukrainos? Taigi ten rusų naujakuriai...“. Įdomu būtų paklausti nuomonės Lietuvos kokio kairiojo. Deja, Lietuva, manau, neturi nei vieno net kokio visai ir nusususio kairiojo (neseniai tai pavyko atskleisti. Reiktų gal tik tą genialią mano mintį patentuoti, sakau). Bet kodėl, juk kumečių kraštas, bent kelis pastaruosius šimtmečius. Dar... o kažkada Jūs taip pat, buvo laikas, apeidavote kokį didesnį renginį (kad ir, pavyzdžiui, Rygoje su A. Brazausko svita... deja, tuomet Latvijoje buvo rinkimai, tad jų Panorama, neatmenu mūsų Panoramos atitikmens pavadinimo ten pas juos, to įvykio net nepaminėjo. Kitą rytą latvių žurnalistams, bedalindamas savo mintis tai vis jiems paminėjau... bet tokia jau politika pasaulyje, matyt...).