2012 m. balandžio 22 d., sekmadienis

Pirmasis Vilniaus pusmaratonis












"Pirmasis“ skamba patraukliai. 
Ne taip solidžiai, kaip šimtasis, bet ypatingai. O „Word‘o“ redaktorius vis dar raudonai pabraukia „pusmaratonį“ vingiuota linija. Jis neinformuotas, kad  Lietuvoje pusmaratonis gimė dar 2010-aisiais. Tai senovėje žmonės pas mus bėgdavo pusę maratono.

Šeštadienį atslinkus į Vingio parko estradą, maloniai nuteikė šventės vedėjai – eterio profesionalai ir įžymūs bėgikai Saulenis Pociūnas su Vlada Musvydaite - Baranauskiene. Lygis.

Suktoje trasoje slypėjo pavojų pasiklysti, bet rengėjai su savanoriais juos sutramdė, nukreipdami bėgikus teisinga linkme. Matininkų guru Alfonsas Kazlauskas garantavęs, kad 21 km 097,5 m atstumo paklaida telpa į metrą, pats atbėgo dešimtas, nugalėdamas tarp penkiasdešimtmečių. Pirmieji finišavo Vytautas Gražys ir Renata Siliuk
.
Gražu, kad Vilniaus ir Druskininkų pusmaratonių šeimininkai susitaikę ėmė bendradarbiauti. Malonu, kad į trumpuosius popietinius bėgimus tauta traukė lyg į atlaidus. Organizatoriai, nusprendę, kad pusmaratoniu vadinamas ne tik nuotolis, bet ir bėgimo šventė, dosniai padalino trofėjinių medalių su distancijos pavadinimu net atlapnojusiesiems tik 5 ar 10 km. Sako, kitais metais ir „Nike“ bėgimas prisiglaus po pusmaratonio aura.

Parko takai atiteko vien bėgikams, žiūrovams, dviratininkams ir „Darom!“ dalyviams. Nors vieną pusdienį Vingis pailsėjo nuo automobilių grūsties ties „Lakštingala“. Štai generalinio rėmėjo vadovui teko skuosti nuo parko prieigose paliktos mašinos, kad suspėtų į startą. Ir nieko, liko patenkintas tiek apšilimu, tiek varžybomis.

Toks eismo ribojimas turėtų galioti nuolat. Na, bent sezono savaitgaliais. Gal tuomet Vingio parko dvasios dažniau atsiųstų tobulas oro sąlygas. Bėk ir norėk.

6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

puikus oras, puikiai organizuotas begimas, manau kad vingio parkas yra ir puiki vieta begimams rengti, nes tradiciskai cia ir pries 30m buvo rengiami kroso cempionatai ir lietuvisko maratono trakai-vilniu finisas. Taip pat labai maloni zinia yra kad rengejai sugebejo susitaikyti. taip ir turejo atsitikti, nes pagrindinis ju veiklos tikslas yra bendras, kurio rezultatai bus geriausi konsoliduojant jegas. Linkiu jiems galutinai del to susitarti, kad islostu visi begimo megejai. sekmes visiems begimo entuziastams.Mes-jega.

Anonimiškas rašė...

Nusisekusi puikios nuotaikos ir bėgimo Šventė. Šaunuoliai organizatoriai, besišypsantys dalyviai, palaikytojai ir žiūrovai - tiktas pavasarinis atgimimas......:)

Marius N rašė...

Manau butu labai sveika, jeigu miesto valdžia ryžtųsi apskritai uždrausti eismą Vingio parke bet kokiu paros metu. Reiktu palikti privažiavimą tik aptarnaujančiam transportui. O parkavimo aikštelę galėtu padaryti kur anksčiau Akropolis norėjo statytis.

Pusmaratonis rašė...

Aciū organizatoriams ir pačiam autoriui, kuris tapo kelrode žvaigžde palaikant sveika tempa :)! Liko geri įspūdžiai ir asmeninis rekordas... Bet svarbiausia procesas ir nubėgti kilometrai!

Anonimiškas rašė...

Smagu, kad daugeja begimu! Truputi liudna, kad visur labai mazi dalyviu skaiciai... begiojanciu zmoniu kasmet akyse daugeja, bet i begimus daugelis neateina. Bet smagu svarbiausia progresas! sekmes visiems.

augis rašė...

"Toks eismo ribojimas turėtų galioti nuolat." Kiekvieną kartą būdamas, bėgdamas ar riedėdamas Vingy galvoju tą patį, bet žmonės keisti: keliasi liftu iki sporto salės, kad joje užsiimtų step'u; net nemirktelėdami važiuoja su mašinom iki pat Vingio širdies, kad po to patys kvėpuotų išmetamosiomis dujomis ir saugotų savo vaikus nuo tokių pačių automobilistų.