2011 m. liepos 20 d., trečiadienis

Ko verkė Diana








Jubiliejinis Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas vyks savaitgalį Kaune, o stajeriai jau liepos 13-ąją išsidalino medalius 10 000 m distancijoje. Šią rungtį svetingai priglaudė Marijampolės „Sūduvos“ taurė.

Iš dešimties vyrų stipriausias pasirodė Mindaugas Viršilas (31 min. 6 sek.), užtikrintai aplenkęs apmaudžiai į Ostravos U23 Europos čempionatą neišsiųstą kliūtininką Justiną Beržanskį ir pirmus keturis kilometrus lyderių grupę vedusį Kęstutį Jankūną.

Moterų varžėsi tik penkios. Diana Lobačevskė įrodė esanti galva aukštesnė už varžoves (33 min. 36 sek.). Gytė Norgilienė šešiolika sekundžių atsiplėšė nuo šešiolika metų jaunesnės Vaidos Žūsinaitės. Pastarajai nepadėjo ir į koliones pereinantys trenerio Romo Sausaičio raginimai.

Trumpai pakalbinau Lietuvos čempionę.

Sveikinu su pergale. Ar esi patenkinta rezultatu?
Iš tikrųjų aš patenkinta, nes antrąją pusę nubėgau daug greičiau. Tik prieš porą dienų grįžau iš kalnų stovyklos Italijoje, tai nežinojau, kaip bėgsis. Laikas sekunde blogesnis už asmeninį rezultatą, pasiektą prieš mėnesį Osle Europos taurės varžybose.

Ar esi anksčiau yra tekę treniruotis kalnuose? Kokie įspūdžiai?
Esu buvusi vienintelį kartą gal prieš aštuoniolika metų Lenkijoje. Dabar sunku buvo. Nelengva stovykla. Kankinausi, kelis kartus net verkiau pasislėpusi. Sunku buvo.

Fiziškai?
Fiziškai. Psichologiškai gan stipri esu. Ruošėmės Pasaulio čempionato maratonui, greičiui beveik nieko nedarėme. Čia stadione buvo neįprasta: danga, startukai... Jaučiausi nesava: kojos sau, rankos sau, galva sau.

Kur dar bėgsi prieš išvykdama į Korėją?
Liepos 21 d. Taline 10 000 m stadione. Tikiuosi pagerinti asmeninį laiką (33 min. 35 sek.). Dar bėgsiu pusę maratono Kuldygoje rugpjūčio 6 d., o rugpjūčio 24 d. skrendam į Degu.

Ačiū. Linkiu vėl nudžiuginti trenerį ir gerbėjus.

4 komentarai:

Ignas Dilys (Staškevičius) rašė...

Turim pirmąją delegatę Londono Olimpinėms žaidynėms! Diana profesionaliai pasirinko taktiką Pasaulio čempionate: 2 val 36 min. 05 sek. - "A" normatyvas, geriausias sezono rezultatas šalyje ir 25 vieta. Puikus pasirodymas!

Anonimiškas rašė...

7-a iš Europos, šaunuolė! Gal dar Drazdauskaitė prisijungs ir bus Olimpiadoj bent dvi maratonistės iš LT?

Romas rašė...

Sveikinu Dianą ir jos trenerį Dainių! Tvirtas pasirodymas! Šaunuoliai! Gaila, kad iš visos DREAM TEAM teliko viena Diana... Tikėkimės - laikinai ... Grįš Živilė, atsistatys Rasa. Gal dar kas pasirodys...

Dainius rašė...

Dėkui už sveikinimus!