2012 m. kovo 28 d., trečiadienis

Skambutis iš aukščiau











Vakar skambina Miltiadas. Jau buvau jo balsą bepamirštąs. Nors ne, balso pamiršti neįmanoma. Išvaizda keičiasi, telefono numeriai, o balsas lieka. Taigi, klausia jis savo autoritetingu balsu:

- Na, s****tas redaktoriau, tai krataisi atsakomybės?

Skvarbus toks klausimas. Iškart puoliau sukti kietąjį diską, mintyti, kas ne taip. Pusmaratoniui užsiregistravau, tinklaraštį šiaip taip palaikau, knygą pasirašinėju, žmonėms stengiuosi į akis žiūrėti. Nesumoju, kuo tokią rūstybę užsitraukiau.

Po pusvalandį trukusio monologo apie niekšus, išplėšusius iš Olimpijos muziejaus Graikijoje jo bendravardžio šalmą, susigaudžiau, kad Maratono lauko patriarchas kaltina aktualijų nepaisymu, svarbiausios Lietuvai temos vengimu.

- Žodžiu, arba tegu spectarnybos Drąsiaus darbą pabaigia ir tą Laimutę vieton padeda, arba užmigdo visus Kedžius su dujom ir išneša vaiką mamai,- baigė mintį eks ekspertas. – Ir nesakyk, kad čia ne maratonas!

Po tokio finalo sunerimau, kad Olimpo dievų žaibai paties per anksti ne ten nepadėtų. Štai ir viešinu kuklią jų atstovo nuomonę. Iš nostalgijos seniems laikams.

O jau džiaugiausi besukurpiąs rašinėlį apie Ciuricho maratoną Barselonoje. Taip vadinasi.

3 komentarai:

kitas ignas rašė...

Ignai, juk esi gudrus vyras, o rasineji nesamones. Zurich yra brand name, ir Jis nesivercia i Lietuviu kalba, kaip Ciurichas, kaip nera sakoma pirkite "Obuolio" kompiuteri, taip? Kodel kabinejies?

Ignas Dilys (Staškevičius) rašė...

Būdamas gudrus vyras, užsinorėjau tą gudrumą kaip nors žmonėms parodyti, tai rašau į tinklaraštį ir kitus kviečiu. O dėl nesąmonių... Zurich yra miestas, galit pasitikrint google. Aišku, būdamas gudrus vyras, žinau, kad dar gudresni vyrai prisitaikė ano miesto vardą savo bankeliui. O tas bankelis parėmė Barselonos maratoną. Nei čia kokia bėda, nei ką. Tik skamba įdomiai. Įsivaizduokit, kad majonezo "Vilnius" gamintojai įsigytų kontrolinį Kauno "Žalgirio" akcijų paketą...

kitas ignas rašė...

Kompanijos pavadinimas Zurich nesivercia kaip Ciurichas, nors ir yra toks miestas :) cia yra brand name, ir juos painioti yra labai kvaila :) nors aisku, supratau ironija :)
2. "The Zurich Financial Services Group is a leading supplier of Insurance and Risk Management, specialising in both Life and General Insurance." - nera bankelis is principo :) Taip skamba ydomiai, isivaizduokit, kad majonezo "Vilnius" gamintojai sugalvotu remti Maskvos maratona, ir jie juos vadintu Вильнюс :)