2012 m. gruodžio 30 d., sekmadienis

Į naujas laimes!



Šiandieninis bėgimas Vilniuje dar atkakliai purtosi sovietinio  naujametiškumo, bet tapęs Kalėdiniu vis tiek pasiliko nemaža anų laikų atributų: laiko kortelių bei medalių deficitą, triuštelėjusias palapines, samčiu dalijamą arbatą, ir žaviai besišypsančią, jaunyste trykštančią Snieguolę. Greta jos melancholiškas Senelis, rodėsi, gedi prabėgusių švenčių, svajodamas apie užtarnautą poilsį.

Trisdešimt septintą kartą iš eilės rengiamos varžybos savaime traukia ypatinga aura, todėl joms nereikia nė ypatingos reklamos. Šviesios atminties Jono Grigo, buvusio stajerio ir „Žalgirio“ stadiono direktoriaus, kūrinys pagaliau rado paveldėtojus su užmoju. Tikėkimės, kad smagus bėgimas klestės, suviliodamas daugiau supratingų rėmėjų, ir pasiūlys ištikimiems dalyviams naujos kokybės: visiems užteks dovanų bei dėmesio, trasa, jau peršokusi per Nerį, įsiverš į Senamiestį, estafetėje lenktyniaus ne tik „Lietuvos pašto“, bet ir kitų garbingų įstaigų nykštukai.

Esu aptikęs, kad šis paskutinis metų palakstymas turi vieną paslaptį: jei prasiveržęs pro starto minią sugalvoji norą, kurį visą kelią bėgdamas maudai mintyse, kitais metais jis išsipildo. O gal tai veikia visuose bėgimuose? Linkiu bėgioti ir būti laimingiems!

5 komentarai:

Dainius rašė...

Geras oras ir gausus dalyvių skaičius gelbėjo renginį...Viskas tragiška, taip , kad paveldėtojais nėra ko didžiuotis...startas vėlavo, nes nebuvo generatoriaus, tuo pačiu ir elektros, neveikė mikrofonas...išbėgus pagrindinei bėgikų masei, generatorius "užgęso", mikrofonas išsijungė...po kiek laiko situacija susitvarkė...kam tas generatorius, jei buvo galima iš Žalgirio stadiono laidą atsivesti? Bėgikai maišėsi vieni kitiems bėgdami priešpriešais, nes nebuvo atitvarų..Vedėja olimpinę čempionę vadino Venckiene(vos ne Venskiene), o ne Venciene..vaikų bėgime medalių nebuvo, o rėmėjų puodelis jų nedžiugino..Kur pagaliau savivaldybės skirti pinigai renginiui???? ir tai tik keletas pastebėjimų...

Anonimiškas rašė...

Kaip ir rašo blogo autorius, tikrai yra kur tobulėti renginio organizatoriams. Nes buvo daug detalių, kurios "badė akis". Tačiau tuo pačiu mums lietuviams reikia išmokti kiek pozityviau žiūrėti į dalykus. Šis Kalėdinis bėgimas buvo geriausiai iki šiol organizuotas šis bėgimas iš visų 37-ių bėgimų (jau eilę metų juose bėgu ir žinau apie ką šneku). Taip pat šis bėgimas yra vienas geriausiai organizuotų bėgimų Lietuvoje. Na, konkuruoti galėtų nebent Vilniaus Maratonas, Nidos pusmaratonis ir Nike bėgimas. Visiems kitiems renginiams (Jonavai, Elektrėnams ar Suginčiams) iki tokio lygio dar toli gražu.

Kas dar pozityviai nuteikia, tai augantis bėgiojančių skaičius. Tai turėtų viltingai nuteikti rėmėjus bei organizatorius. Atsiranda rinka/poreikis, o paskui ją ateis ir vokiškų bėgimų kokybė.

2013-ais metais norėčiau palinkėti visiems bėgikams daugiau pozityvumo, darnos ir ramybės galvose. Tada ne tik kokybiškesni renginiai pavyks, bet ir rezultatai trąsoje geresni bus ;)

Anonimiškas rašė...

Šis bėgimas buvo, ko gero, blogiausiai organizuotas per 37 metus. Tiesiog klaidų ir nesusipratimų per daug. Bet idėja gera, užmojai viltingi. Sėkmės kitąmet!

Anonimiškas rašė...

Anksčiau būdavo: klampojimas po stadiono apylinkių purvą, nenuvalyta trąsa, seni aerozoliu išpuršti numeriai, jokių čipų ar normalaus laiko matavimo, jokių medalių, jokio tinklapio su rezultatais. Aišku, kaina būdavo tik 5 litai ;) Ar tai vadinama "būdavo geriau"? Galbūt... Nedrįstu ginčytis, nes nebėgau pirmame, dešimtame anr dvidešimtame Naujametiniame bėgime.

Vytautas rašė...

Stebina kai kurie komentatoriai - kaip,pvz rašęs 12-12-31 12:56. Vadinti geriausiai organizuotu bėgimąais metais kuriame lengviau rasti dešimt trūkumų, nei nors du privalumus gali tik nebėgęs arba kiek per anksti Naujuosius švęsti pradėjęs pilietis. Jei organizatoriai net pačių sukurto reglamento neįgyvendina, tai apie ką dar kalbėti. Grigo laikų bėgimas buvo geresnis nepalyginamai. Kitais metais, jei niekas nepasikeis, manau, sėkmingai vienas pabėgiosiu.